servcii organizare nunta. Invitaii, foto, video, sala, restaurant nunta

Fotografii de maternitate/nou-născuți- chiar și iarna! by Claudia Pojan

Iarna- Fotografii de maternitate și nou-născuți   

 

Pentru că de obicei după căsătorie (sau uneori chiar înainte) urmează apariţia unui nou membru în familie, trebuie să ştiţi că fotografia de maternitate şi cea cu nou născuţi este cel puţin la fel de importantă ca şi cea de nuntă,asta pentru că e o perioada extraordinar de frumoasă pentru viitorii părinţi, care merită imortalizată în imagini. Ideal este să programaţi şedinţe foto 2 în 1 care includ fotografii de maternitate şi nou-născut. De obicei, în primele săptămâni după naştere, părinţilor nu le prea stă gândul la contactat fotografi, sesiuni foto şi alte cele. Astfel, dacă aveţi deja prima parte de fotografii făcute în timpul sarcinii, aţi avut ocazia să cunoaşteţi fotograful, să va familiarizaţi cu stilul lui, iar după naştere trebuie doar să-l sunaţi şi a 2-a sau a 3-a zi e acolo, pregătit de acţiune. De asemenea îi e mai uşor şi fotografului să îşi programeze timpul ştiind când urmează să naşteţi.

  Sesiunile foto cu gravide sunt indicate în săptămânile 25-36 de sarcina. Atunci burtica este suficient de mare încât să se vadă, dar nu au apărut încă neplăcerile din ultima perioada a sarcinii (edeme, vergeturi, contracţii sau indispoziţie).

  

Puteţi ieşi în aer liber, în lumina naturală, indiferent de anotimp sau de condiţiile meteo (pot ieşi fotografii superbe şi pe ploaie sau ninsoare!).  Cu siguranţă că, viitoare mămică îți va prinde bine o ieşire în natură sau în oraş precedată de o ora de relaxare la coafor şi machiaj că să arătaţi superbe pentru aceste amintiri unice. Hainele pot să fie comode sau elegante, se poate varia de la lenjerie intimă până la haine de stradă în funcţie de locul unde se desfăşoară şedinţa foto, se pot folosi diverse jucării sau hăinuţe ale viitorului copilaş pentru a face şedinţa foto mai veselă sau se pot crea diverse teme în funcţie de imagiatia voastră şi a fotografului. În general se poate porni de acasă, din confortul propriei locuinţe unde pot fi surprinse câteva cadre mai intime şi se pot schimbă 2-3 decoruri de exterior. La şedinţa foto pot participa (şi chiar sunt bineveniţi) şi tăticii, surioarele, frăţiorii viitorului membru al familiei.

  O altă idee excelentă e şedinţa foto gen “calendar al sarcinii” care include 2 sau 3 ipostaze ale gravidei în diferite perioade ale sarcinii, evoluţia burticii şi apropierea momentului naşterii. Aceste fotografii se pot realize la începutul trimestrului al II-lea când abia începe să se contureze burtica, spre sfârşitul trimestrului  al II-lea şi în trimestrul al III-lea când formă burticii e deja conturată bine de tot. La acestea avantajul e că se pot schimbă locaţiile, se prind diferite anotimpuri, deci şi stiluri vestimentare, iar familia are amintiri surprinse în fotografii de pe întreaga durată a sarcinii.

 

Odată cu apariţia noului membru al familiei vă puteţi gândi şi la o sesiune foto cu noul-născut. Şedinţele foto cu nou-născuţi e bine să fie făcute în primele 2 săptămâni după naştere. Atunci e ideal şi pentru nou-născut (el doarme majoritatea timpului şi nu e deranjat de acţiunea din jurul sau) şi pentru părinţi care îşi vor aminti cu drag de această perioada uitându-se la fotografii pentru că altfel amintirile lor din primele 2 săptămâni de viaţă ale copilului sunt în general absente din cauza agitaţiei şi a acomodării cu noul membru al familiei.  Cu cât mai repede, cu atât mai bine! Mai nou încep să se contureze chiar sesiuni foto în timpul naşterii sau în primele ore de după. E şi această o idee care merită luată în calcul!

  Nou-născuţii nu sunt tocmai previzibili, în sensul că ei mănâncă şi dorm mult, dar nu după un program anume. De aceea şedinţele de nou-născuţi pot dura destul de mult. Fotografii n-ar trebui să-şi facă un alt program în ziua când merg să fotografieze un bebeluş atât de mic pentru că e foarte probabil să petreacă mare parte din zi cu acea familie.

  Poate să dureze o ora sau patru- cinci , totul în funcţie de dispoziţia copilului.  Ce puteţi face voi, că părinţi, că să scurtaţi din timp e să hrăniţi şi să liniştiţi micuţul înainte de a începe sesiunea foto propiu-zisă, să faceţi cu 2-3 grade mai cald în casă (că să fie temperatura ideală pentru bebeluşi părinţii şi fotograful trebuie să transpire), să-l dezbrăcaţi şi să-l înveliţi într-o păturică pentru a se obişnui cu această ţinută şi eventual să-l adormiţi aşa. La vârstă asta adorm încă destul de repede. Puteţi folosi zgomotul de la feon sau aspirator pentru a-l linişti. Ei percep zgomotele “albe” ale acestor aparate la fel că şi zgomotele din burtică mamei şi se liniştesc instant. Toate astea păstrându-vă calmul pentru a nu-i transmite şi lui emoţiile.

 

  Dacă nu reuşiţi să-l liniştiţi şi să-l adormiţi trebuie să ştiţi că nu e nici o tragedie. Un fotograf care lucrează cu nou-născuţi va şti să surprindă momente chiar dacă bebeluşul e treaz sau agitat. În plus, la vârstă asta ei îşi schimbă foarte repede starea de spirit şi ar putea să va surpinda şi să pozeze că un adevărat model în faţă camerei de fotografiat.

  Şedinţele foto cele mai reuşite sunt cele cu bebeluşii dezbrăcaţi complet sau numai în scutec. Se pot folosi tot felul de păturele, fulare, eşarfe, căciuliţe, funde, coşuleţe. Un fotograf de nou-născuţi are în recuzita să nenumărate astfel de obiecte de decor şi de obicei vine cu jumătate de casă după el la sesiunea foto.  Asta pentru că nu se ştie niciodată ce va folosi , nou-născuţii fiind atât de imprevizibili. Majoritatea părinţilor prefer sesiunile foto cu nou născuţi în confortul propriei locuinţe. Pentru asta camera unde se fac fotografiile ar trebui să fie una cu multă lumina naturală, cu perdelele trase la o parte, într-o zi însorită sau măcar nu foarte întunecată, în perioada zilei când bate cel mai tare soarele pe geam.  Ar fi bine să fie un pat/canapea pe care să se poată aşeza decorul, dar sunt potrivite şi fotoliile sau chiar coşuleţele pentru nou-născuţi aşezate direct pe parchet sau lângă un perete. În rest se poate improviza, limita este dată doar de imaginative.  Ca părinţi, dacă vreţi să fiţi surprinşi în fotografii alături de micuţ ar fi bine să va îmbrăcaţi în haine în culori neutre (gri, bleumarin).

 

În rest… no stress şi lăsaţi totul (sau măcar majoritatea lucrurilor legate de sesiunea foto) pe seama fotografului!

 

 

 


Comunitate

Înscrie-te in comunitatea EasyWedding.ro pentru a primi cele mai bune oferte de la partenerii noştrii.

Parteneri

Înscrie afacerea ta în comunitatea EasyWedding.ro!!!

Înscrie-te