servcii organizare nunta. Invitaii, foto, video, sala, restaurant nunta

Evenimentul Tau by Easy Wedding

 

Nunta fiecăruia dintre noi este  poate cel mai important moment din viaţă noastră şi de aceea necesită multă atenţie, răbdare şi imaginaţie. Deşi tinerii îndrăgostiţi îşi doresc să se ocupe singuri de organizarea propriu zisă a nunţii, e o adevărată provocare! 

În aceste clipe importante din viaţă voastră ne propunem să fim alături de voi prin a va îndrumă paşii spre oameni cu experienţă în acest domeniu. Aceştia sunt în primul rând persoane care au trecut prin toate etapele şi emoţiile acestui eveniment şi sunt gata să le împărtăşească cu voi.

Alegerea locaţiei, fotografilor şi bineînţeles rochiţă perfectă (cel mai important detaliu, nu?) sunt doar câteva dintre lucrurile ce trebuiesc alese cu multă grijă pentru marele eveniment.

Echipa noastră îşi propune să fie alături de voi în aceste moment şi  să vă îndrume spre profesioniştii din acest domeniu!

Alături de noi sigur veţi avea ceea ce aţi visat mereu… o nuntă perfectă!

Easy wedding vine în ajutor cu o listă de priorităţi care vă ajută la organizarea evenimentului.

Ce trebuie să faceţi cu…

14 – 18 luni până la nuntă

Planificaţi o întâlnire cu familia şi anunţaţi logodna. Încearcați să vă informaţi cât mai mult din cărţi, revistele de specialitate şi de pe internet şi notaţi link-urile care par a fi importante, pentru a avea cât mai multe opţiuni pe viitor.
Participaţi la târguri de nunţi, contactaţi firmele de specialitate şi analizaţi toate ofertele şi facilităţile oferite.

12 – 14 luni până la nuntă

Stabiliţi data nunţii ţinând cont de  calendarul religios. În cazul în care  aveţi o idee despre cum aţi dori să arate nuntă voastră, hotărâţi care va fi bugetul alocat și posibilităţile de creditare (de la rude sau de la o bancă).

Ţineţi cont de numărul de persoane prezente, dacă vă doriţi o nuntă  într-un cadru restrâns sau cu mulţi invitaţi, în aer liber, acasă sau la un local. De obicei localul de nuntă este cea mai mare problemă la organizarea ceremoniei (alegeţi sala după criteriile buget /stil / adresă). Costurile pentru local se estimează la aproximativ 60% din totalul de cheltuieli pentru nuntă.

Dacă doriţi şi vă permiteţi, angajaţi o firmă care se ocupă de organizarea evenimentelor

Rezervaţi localul şi ocupaţi-vă de conţinutul meniului. În cazul în care nuntă se va desfăşura în aer liber, angajaţi o firma de catering. Nu uitaţi să închiriaţi şi accesoriile necesare, scaune, mese, corturi, feţe de masă, asta în cazul în care nu sunt asigurate de firma de catering.

Ocupaţi-vă de detaliile referitoare la decorarea localului. Angajaţi o firma specializată sau contactaţi o florărie şi cereţi să vi se arate mai multe mostre de aranjamente florale.

Faceţi o rezervare la biserică sau mănăstirea unde doriţi să vă cununaţi şi contactaţi preotul pentru a vedea dacă, şi în ce interval orar, este disponibil.

Contactaţi un fotograf şi un cameraman şi verificaţi mai multe portofolii, precum şi disponibilitatea acestora.

De asemenea contactaţi o companie de închirieri auto dacă aveţi nevoie.

Dacă doriţi un program artistic deosebit  sau aveţi preferinţe pentru un anumit prezentator, DJ, cântăreţ sau formaţie, luaţi legătură cu o persoană de contact sau PR şi verificaţi dacă prezentatorul şi muzicienii doriţi sunt disponibili pentru dată programată.

 10 luni până la nuntă

Având deja o listă cu potenţialii invitaţi, încercaţi să le trimiteţi mail-uri sau să îi contactaţi  telefonic (în cazul în care nu aveţi numărul de telefon sau adresa culegeţi informaţia de la prieteni şi părinţi), că să le aduceţi la cunoştinţă detaliile evenimentului, dată, oră, locaţia şi  posibilităţile de cazare, în cazul în care sunt din alt oraş sau vin din străinătate. Cereţi să confirme din timp prezenţa la eveniment.

Alegeţi-vă naşii, domnişoarele şi cavalerii de onoare şi puneţi-i la curent cu informaţiile despre  nuntă şi atribuţiile lor.

Începeţi să creionaţi tematica nunţii, gama de culori pe care doriţi să o folosiţi.

Contactaţi cameramanul, fotograful şi muzicienii, confirmaţi prezenţa acestora la nuntă voastră şi încheiaţi un contract. E posibil să fiţi nevoiţi să achitaţi o parte din onorariu în avans.

8 luni până la nuntă

Începeţi să vă ocupaţi de rochia de mireasă  şi de costumul de mire. Încercaţi să probaţi cât mai multe modele pentru a vă face o idee despre ce vă avantajează cel mai bine. Nu uitaţi că rochia de mireasă trebuie să fie în ton cu tematica nunţii.

De asemenea, contactaţi cavalerii şi domnişoarele de onoare şi stabiliţi împreună ţinutele acestora.

 

 7 luni până la nuntă

    Este momentul cel mai potrivit pentru a vă răsfaţă cu masaje pentru tonifierea muşchilor şi a pielii, pentru a merge la un dentist în cazul în care avem ceva probleme cu dantura şi momentul când ar fi bine să mergeţi la un salon de frumuseţe pentru a va alege coafură, manichiură şi pedichiură pentru ziua nunţii. Ar fi indicat să faceţi o proba de coafură.

   Cumpăraţi sau achitaţi în avans rochia de mireasă şi costumul mirelui şi verificaţi dacă ţinutele prezintă vreun defect.

   Alegeţi destinaţia lunii de miere şi interesaţi-vă de documentaţia necesară, în cazul în care alegeţi o destinaţie în afară graniţelor Republicii Moldova.

   Planificarea unei nunţi necesită timp şi atenţie sporită, pentru că sunt foarte multe lucruri de organizat. Dar dacă veţi urmări pas cu pas acest  plan, nu veţi avea motive de îngrijorare şi va veţi putea bucura de ziua nunţii voastre.

 

4 luni până la nuntă

Este timpul când trebuie să începeţi să achiziţionaţi accesoriile necesare ţinutelor de nuntă: pantofii (încercaţi să mergeţi cu ei prin casă pentru a va obişnui), verighetele, cămaşă, cravată sau  lavalieră, vestă, lenjeria de corp.

Stabiliţi, împreună cu preotul, programul conform căruia se va desfăşura cununia religioasă, mai ales dacă va fi prezent şi un cor.

Stabiliţi cu prezentatorul programul evenimentului, adică al nunţii, în cazul în care aveţi careva idei de divertisment discutaţi-le şi stabiliţi-le împreună.

Finalizaţi lista de invitaţi şi alcătuiţi programul muzical împreună cu DJ – ul sau formaţia dorită.

Aflaţi care sunt actele necesare atât pentru cununia religioasă, cât şi pentru cea civilă.

3 luni până la nuntă

Înscrieţi-vă la cursuri de dans dacă este necesar .
Începeţi să comandaţi invitaţiile de nuntă sau puteţi să le confecţionaţi singuri .

Consultaţi-vă cu decoratorul şi achiziţionaţi accesoriile necesare: panglici, voal, tul, material. De asemenea, dacă vreţi să oferiţi mici cadouri invitaţilor, cumpăraţi-le sau confecţionaţi-le din timp. Degustaţi torţe de la cofetării şi alegeţi sortimentele de dulciuri. (Atenţie! Nu abuzaţi :-)

 

1 – 2 luni până la nuntă

Depuneţi cerere la Oficiul de Stare Civilă ( cererea se depune minimum cu o luna şi nu mai devreme de două luni înainte de nuntă) .

Stabiliţi dacă hair-stilist-ul va veni acasă pentru a va realiza coafură sau vă veţi duce la salon.

Întâlniţi-vă cu decoratorul şi fotograful pentru a pune la punct ultimele detalii.

Stabiliţi disponibilitatea automobilelor cu care va veţi deplasa în ziua nunţii.

Întâlniţi-vă cu prezentatorul şi revizuiţi programul nunţii.

Împărţiţi invitaţiile şi nu uitaţi să primiţi confirmări de la invitaţi, iar pentru cei care sunt dintr-o altă localitate sau din străinătate, stabiliţi locul unde vor fi cazaţi şi modalitatea de transport.

Ocupaţi-va de meniu, comandaţi cardurile de aşezare la masă a invitaţilor. Nu uitaţi de flori: buchetul miresei, al naşei şi al domnişoarei de onoare, florile invitaţilor şi florile pentru decorarea bisericii şi localului.

3 săptămâni până la nuntă

Dacă doriţi să organizaţi o petrecere a burlacilor şi burlăcițelor- acum este momentul cel mai potrivit.

2 săptămâni până la nuntă

   Extrem de important! Acum trebuie să va faceţi analizele medicale pentru nuntă, pentru că perioada de valabilitate a adeverinţei medicale este de 14 zile.

   Depuneţi dosarul cu acte la Oficiul Stării Civile .

   Ocupaţi-vă de ultimele detalii legate de rochia de mireasă şi costumul mirelui, întîlniţi-vă cu hair-stilist-ul şi make–up–artist-ul pentru o ultimă probă înainte de ziua nunţii şi confirmaţi prezenţa acestora,a cameramanului şi fotografului. 

   Verificaţi lista invitaţilor şi strângeţi confirmările de la cei care nu erau siguri de prezenţa lor la nuntă.

   Comandaţi tortul miresei, prăjiturile şi colacii de nuntă.

Nu uitaţi să ridicaţi verighetele dacă au fost realizate la comandă.

Cu o  săptămână până la nuntă

    Verificaţi persoanele prezente la eveniment şi confirmaţi numărul acestora la restaurant.

   Stabiliţi cu managerul localului  amplasarea meselor,  înregistraţi cardurile şi ordinea de aşezare la masă a invitaţilor,  programul nunţii , fourchet , bucate calde etc.

  Întocmiţi un program pentru ziua nunţii şi împărţiţi sarcinile domnişoarelor şi cavalerilor de onoare, părinţilor sau unui prieten apropiat, pentru a va ajută în ziua cea mare.

   Ridicaţi-vă biletele de voiaj de la agenţia de turism şi începeţi să împachetaţi pentru luna de miere.

Cu o zi înainte de nuntă

Faceţi-vă o sărbătoare de suflet! Mergeţi la cosmetică şi ocupaţi-va de manichiură, pedichiură, depilare, nu  mergeţi la cosmetolog că să evitaţi petele  care pot apărea pe faţă în ziua nunţii. Bucuraţi-va de masaje relaxante.

 


Comunitate

Înscrie-te in comunitatea EasyWedding.ro pentru a primi cele mai bune oferte de la partenerii noştrii.

Parteneri

Înscrie afacerea ta în comunitatea EasyWedding.ro!!!

Înscrie-te