servcii organizare nunta. Invitaii, foto, video, sala, restaurant nunta

Cum îmi aleg fotograful? by Easy Wedding

7 întrebări pentru fotograful tău

Este o zi plină de momente minunate, improvizate, care nu se poate pur și simplu "face din nou". Este vital sa iți alegi un fotograf care, nu numai sa știe cum sa surprindă și sa capteze aceste momente prețioase, dar care are și experiență în fotografia de nuntă, aceasta fiind o artă în sine. Înainte sa îl alegi pentru ziua cea mare, trebuie sa cântărești mai multe lucruri care vor face diferența între niște poze de neuitat și niște poze de care nu vrei sa iți aduci aminte.

Dacă l-ați contactat deja și ați stabilit o întâlnire e bine sa aveți la voi o listă de întrebări pentru cel care vă va fotografia nunta. Conform sondajelor efectuate până acum, cele mai importante întrebări sunt următoarele:

1. De cât timp faceți fotografii de nuntă?

Ideal ar fi ca fotograful sau fotografii sa aibă câțiva ani de experiență în domeniu. Uitându-vă la pozele lor, de-a lungul anilor, vă veți forma o idee destul de clară asupra calității muncii lor. Pentru a avea deja o bună reputație este nevoie de mai mult de 10 ani de experiență și un portofoliu pe măsura. Întrebați-l dacă va poate arata albume din anii trecuți ca să vă faceți o părere despre cum și-a schimbat stilul și dacă se vede o evoluție în arta fotografiei. De cele mai multe ori este bine să consultați profilul de Facebook pentru a vedea fotografii mai vechi și mai noi. 

2. Cine va fotografia evenimentul în ziua cea mare?

Unele firme care oferă servicii foto-video, au foarte mulți angajați “de sezon” sau part-time. Multi tineri care doresc să lucreze doar pentru a dobândi experiență. Dacă cei sau cel cu care vorbești nu este cel care îți va fotografia nunta, îți cam pierzi timpul. Este foarte important sa vă întâlniți și, bineînțeles, să vedeți portofoliul lor înainte de ziua cea mare! Întâlnirea cu cel care îți va fotografia nunta este foarte importantă și pentru a vedea dacă sunteți compatibili. Pentru stabilirea compatibilității este foarte importantă și sesiunea portret, pe care majoritatea fotografilor o oferă în prețul pozelor. 

3. De ce vă place să fotografiați nunți?

Poate suna ca o întrebare ciudată, însă este una corectă. Vrei sa ști dacă fotograf tău este în continuare entuziasmat de nunti și încă pasionat de a oferi astfel de servicii cuplurilor. Ce simt ei pentru fotografia de nuntă va afecta modul în care vor “munci” în ziua cea mare și bineînțeles modul în care va interacționa cu voi. Totul este, de fapt, o asigurare de care ai nevoie în acele momente.

4. Care este stilul dvs principal de fotografie?

Mulți dintre fotografii de nuntă din zilele noastre au tendința de a aborda oarecum jurnalistic acest moment. Este absolut minunat pentru surprinderea momentelor reale, dar este și mai important sa știe cum surprindă și momentele romantice sau cele clasice.  Aici atenția este concentrată pe micile detalii precum o strângere de mână sau un sărut subtil.  Fotografiile cu prietenii sau familia sunt și ele foarte importante. Aceștia vor dori să se vadă pe ei în mijlocul petrecerii și vor fi foarte dezamăgiți dacă nu au fost fotografiați. A vedea înseamna a crede , deci… trageți cu ochiul puțin la portofoliului lor.

5. Putem primi o lista de referințe cu detalii de contact?

Alegerea unui fotograf de nuntă este o decizie grea. În afara de investiția financiară trebuie sa te gândești că tu, prietenii tai și familia veți privi aceste fotografii pentru tot restul vieții. Va trebui să fii mândră de pozele făcute și peste ani, așa că nu e un moment bun pentru a fi timid și a nu întreba despre referințe. De ce să nu întrebi? În acest fel veți știi ce au simțit  și trăit respectivii clienți cu privire la experiențele lor cu acești fotografi și serviciile oferite de aceștia. 

6. Cât de repede vor fi gata fotografiile noastre și cum le putem vedea?

Fotografiile dvs. ar trebui sa fie gata în aproximativ trei săptămâni după nunta, deși acest lucru poate depinde de pachetul ales. Până în acel moment, fotografiile ar trebui sa fie deja editate și retușate. O alta idee bună este de a întreba ce rezoluție vor avea pozele și ce calitate va avea hârtia pe care se vor imprima. De asemenea, dacă sunteți adepții fotografiilor naturale, puteți să stabiliți cât de mult vor fi retușate fotografiile, deși portofoliul lor, vă va da o idee dacă va place sau nu produsul finit. Imprimatul albumelor va mai dura, cu siguranță,  câteva săptămâni.

7. Vom primi toate pozele care au fost făcute la nuntă (needitate)?

Mulți dintre fotografi nu oferă și această opțiune, deși poate multi dintre voi v-ați dori să revedeți toate pozele. Unele dintre ele pot fi mult mai haioase decât cele alese de ei pentru a fi retușate. Întrebați neapărat acest lucru pentru a nu avea surprize neplăcute la sfârșit.

 


Comunitate

Înscrie-te in comunitatea EasyWedding.ro pentru a primi cele mai bune oferte de la partenerii noştrii.

Parteneri

Înscrie afacerea ta în comunitatea EasyWedding.ro!!!

Înscrie-te