servcii organizare nunta. Invitaii, foto, video, sala, restaurant nunta

Alegerea tortului de mireasă- sfaturi utile by Dana Nicoara, Cofetaria Dana

                Sfaturi utile pentru alegerea tortului de mireasă

  Între creativitate şi vise, fiecare mireasă  nutreşte dorinţa ascunsă a unui tort de nuntă perfect, care să fie pe placul tuturor invitaţilor şi să aibă acel ceva unic, ce îi va face pe nuntaşi să vorbească despre el pentru mult timp de acum înainte.

  Tortul de nuntă este un element mult aşteptat; oricât de bogat ar fi meniul de nuntă, fiecare dintre noi va şti că trebuie să rezerve un loc aparte în apetit pentru mica bucurie delicios de dulce – tortul miresei.

  Prezentat în mod majestuos tortul de nuntă datează din vremuri antice, însă începând cu secolul 19 (când a fost inventat frigiderul) acesta devine tot mai majestuos, o adevărată opera de artă, am putea spune.

  Sunt şi câteva superstiţii ce învăluie tortul de nuntă într-un mister aparte:

- mireasa care va tăia tortul singură, va duce toată povara căsniciei pe umeri, iar mirele şi mireasă care vor tăia împreună tortul vor avea o viaţă plină de înţelegere şi de belşug;

- dacă mireasa va gustă prima din felia de tort, această va avea în curând copii.

  Ştim că tortul de nuntă este o decizie foarte importantă, trebuie să fie perfect, iar varietatea torturilor este depăşită doar de limita imaginaţiei maestrului patiser.

  Tortul miresei necesită o căutare atentă. Iată întrebările care te pot ajută să găseşti un cofetar priceput!

  • Puteţi să-mi arătaţi modelele de torturi pe care le-aţi mai făcut până acum?

              În felul acesta ştii sigur că vezi creaţii proprii şi nu vreun model, neîncercat încă, de pe net.

  • Când putem să gustăm  sortimentele  propuse?

              Asta pentru a şti sigur ce gust o să aibă „cel-mai-aşteptat-tort-din-istorie”.

  • Se vor mai adaugă şi costuri despre care nu ştim încă?

             Afli dacă sunt incluse: decoraţiuni complicate, flori proaspete sau create din mătase, livrarea sau chiria pentru platourile de prezentare.

  • Cine se ocupă de florile pentru decorare?

              Este o întrebare care pare neimportantă, dar care te poate scuti de ulterioare bătăi de cap şi linii suplimentare în buget. Îl poţi pune pe cofetar în legătură cu furnizorul tău de flori şi se vor înţelege ei cumva, spre deplină ta satisfacţie.

Atâtea arome savuroase, râuri de ciocolată, texturi cremoase de vanilie, marţipan delicios, blaturi pufoase şi frişcă fină, o aventură culinară inedită, totul pentru jubilaţia papilelor gustative! Dar înainte să spui „Da, pe asta îl vreau!", ţine cont de câteva sugestii practice:

 

  Atenţie la preţ

  E clar, arată extraordinar, iar gustul e divin. Dar oare se încadrează în bugetul pe care l-ai stabillit? Când pleci în căutarea tortului ideal, ai în vedere că acesta trebuie să fie stilul potrivit, să mulţumească atât preferinţele voastre, cât şi pe cele ale invitaţilor, şi mai mult decât atât, să aibă un preţ pe care să vi-l permiteţi.

  Alege o firma specializată

  Probabil că ai primit diverse propuneri până acum: fă tortul la tanti Coca, că a lucrat în domeniu mai bine de 20 de ani, sau mergi pe mâna firmei X. Nu face aşa! Interesează-te personal şi caută referinţe despre cofetăria cu care ai de gând să lucrezi. Degustă, cere impresii şi mostre de tort. Roagă-i să îţi personalizeze blaturile, crema şi decorul aşa cum visezi.

  Cât de mare să fie?

Că să ştii câte kilograme vrei să aibă tortul, consulta-ţi lista de invitaţi. Sfătuieşte-te cu specialiştii cu care lucrezi şi ai grijă că fiecare nuntaş să aibă parte, în medie, de o felie de aproximativ 100 g.

 

            Ce arome alegem?
Iată câteva idei de torturi şi cremele pentru umpluturi:

  • Creme pe baza de fructe: zmeură, vişine, portocale, căpşune, banane, piersici, ananas, brânză dulce de vaci cu lămâie.
  • Creme cu nuci: migdale, nuci, alune.
  • Spume şi creme cu unt: mocha, ciocolată albă, ciocolată, vanilie
  • Opţiuni inedite: mascarpone, ciocolată ganache.
     

           Decorul face diferenţa

 Mireasa poate cere personalizarea, poate îndrăzni şi crea! De asemenea, are dreptul să conceapă tortul aşa cum vrea! Să fie roz cu buline de marţipan, să fie cu fundiţe sau decorat cu flori naturale, să aibă buburuze sau să semene cu un teren de fotbal, cu şapte etaje sau doar două, cu fluturaşi sau decorat vintage. Important este să fie potrivit cu tematică, cu cromatică şi cu personalitatea mirilor. De obicei tortul de mireasă exprimă rafinament, delicateţe şi eleganţă. Nu există reguli precise, dar cu siguranţă există tendinţe.

         

           Detaliile contează

 

Tortul de mireasă a ajuns să fie influenţat de tendinţe şi tematici de nuntă, dar evident, tortul alb, clasic nu a pierdut,  deocamdată... lupta cu noile tendinţe avangardiste. Ca torturi avangardiste se pot aminti torturi în culori vii, electrizante, cu pene, fluturi, ornate cu dantele, broderii de zahăr, decupaje, pictură, filigran. Tortul brodat cu fire de marţipan aurii sau argintii este extrem de elegant şi original. Ca accesorii (necomestibile) se utilizează şiraguri de ştrasuri, perle, cristale, pandative. 

 De asemenea sunt preferate torturile florale ornate fie cu flori naturale, fie cu flori comestibile din zahăr ( trandafiri, orhidee, hortensia, hibiscuşi, lăcrămioare, narcise, floarea soarelui, garofiţe, bujori, anemone, margarete). Acestea sunt feminine, glam şi romantice.

 


Comunitate

Înscrie-te in comunitatea EasyWedding.ro pentru a primi cele mai bune oferte de la partenerii noştrii.

Parteneri

Înscrie afacerea ta în comunitatea EasyWedding.ro!!!

Înscrie-te