servcii organizare nunta. Invitaii, foto, video, sala, restaurant nunta

Wedding trends: tortul! by Laura Miron

Weedding trends: Tortul!

  Alegerea tortului de nuntă este una dintre părţile distractive şi favorite din planificarea evenimentului, dar care implică mult brainstorming până la design-ul capodoperei finale. Cele mai importante aspecte care trebuie luate în considerare sunt: aspectul, aroma, dimensiunea şi, bineînţeles, bugetul.

  

 În mod ideal tortul ar trebui comandat cu şase luni înainte de nuntă. De asemenea este recomandat să începeţi să va decideţi asupra ce va doriţi imediat după ce aţi ales locaţia şi stilul evenimentului. Gândiţi-va la aspectul şi aromă tortului consultând reviste sau fotografii on-line, întrebând oameni cu experienţă.

  Aspectul tortului oglindeşte de cele mai multe ori "tema" nunţii, florile utilizate în decoruri şi rochia miresei, iar aromă trebuie să complementeze felurile de mâncare sau băutură servită împreună cu tortul. Mirii de obicei pot alege între acoperirea tortului cu fondant sau o crema, dar aici trebuie să se ţină cont de locaţia nunţii şi vreme, dacă este o nuntă în aer liber.

  Design-ul tortului ar trebui să corespundă cu stilul evenimentului. O nuntă formală, în general, necesită un tort structurat, pe mai multe nivele, care poate fi mai elaborat sau decorat  simplu. Albul este culoarea clasică pentru un tort de nuntă în acest stil, dar un tort îmbrăcat în ciocolată sau glazuri colorate poate fi la fel de elegant dacă se respectă anumite detalii de design. Pentru o nuntă mai puţin formală, se acceptă cu siguranţă neconvenţionalul.

 

Tortul poate fi personalizat cu flori, fructe, bezele sau chiar în funcţie de hobby-urile mirilor. Tot mai mult se poate observă influenţă de peste ocean, de la liderii din industria torturilor şi anume, America şi Australia.  Mirii optează tot mai mult pentru vestitul “Candy Bar”: o masă plină cu diferite deserturi şi fructe, cu autoservire, decorată în funcţie de tema aleasă. Deserturile “must have” dintr-un Candy Bar sunt brioşele “bîte-size”, faimoasele macaroons şi cake-pops de diferite arome şi colori.

  Brioşele au fost cele care au început cu câţiva ani în urmă trend-ul deserturilor mini /bite-size, cu multiple variante de arome şi sunt în continuare mai populare că niciodată. Aşa se explică şi de ce, mai nou, tortul de nuntă tradiţional este înlocuit de brioşe aşezate pe o etajeră de dimensiuni mari (numărul de brioşe fiind egal cu cel al invitaţilor)- o metodă ingenioasă care simplifică muncă celor care servesc şi care nu mai implică discernământ în porţionarea tortului. De obicei în vârful tortului alcătuit din brioşe se află un mini tort dedicat mirilor.

  O altă varianta inspirată în materie de torturi de nuntă este înlocuirea tortului uriaş cu trei torturi de diferite dimensiuni. Tradiţionalul tort poate da multiple emoţii mirilor în ziua nunţi mai ales dacă ne referim la o nuntă în aer liber şi pe un teren accidentat. Astfel veţi avea opţiunea de a servi mai mult de o aromă, iar oaspeţii se vor minuna de abundenţa dulciurilor oferite.

 

 

Vă doresc o nunta ...dulce!

Laura


Comunitate

Înscrie-te in comunitatea EasyWedding.ro pentru a primi cele mai bune oferte de la partenerii noştrii.

Parteneri

Înscrie afacerea ta în comunitatea EasyWedding.ro!!!

Înscrie-te