servcii organizare nunta. Invitaii, foto, video, sala, restaurant nunta

Alegerea tortului de mireasa-sfaturi utile by Dana Nicoara, Cofetaria Dana

                Sfaturi utile pentru alegerea tortului de mireasa

Intre creativitate si vise, fiecare mireasa  nutreste dorinta ascunsa a unui tort de nunta perfect, care sa fie pe placul tuturor invitatilor si sa aiba acel ceva unic, ce ii va face pe nuntasi sa vorbeasca despre el pentru mult timp de acum inainte…

Tortul de nunta este un element mult asteptat; oricat de bogat ar fi meniul de nunta, fiecare dintre noi va sti ca trebuie sa rezerve un loc aparte in apetit pentru mica bucurie delicios de dulce – tortul miresei.

Prezentat in mod majestuos tortul de nunta dateaza din vremuri antice, insa incepand cu secolul 19 (cand este inventat frigiderul) acesta devine tot mai majestuos, o adevarata opera de arta am putea spune.

Sunt si cateva superstitii ce invaluie tortul de nunta intr-un mister aparte:

- mireasa care va taia tortul singura, va duce toata povara casniciei pe umeri, iar mirele si mireasa care vor taia impreuna tortul vor avea o viata plina de intelegere si de belsug;

- daca mireasa va gusta prima din felia de tort, aceasta va avea in curand copii.

Stim ca tortul de nunta este o decizie foarte importanta, trebuie sa fie perfect, iar varietatea torturilor este depasita doar de limita imaginatiei maestrului patiser.

Tortul miresei necesita o cautare atenta. Iata intrebarile care te pot ajuta sa gasesti un cofetar priceput!

  • Puteti sa-mi aratati modelele de torturi pe care le-ati mai facut pana acum?

In felul acesta stii sigur ca vezi creatii proprii si nu vreun model, neincercat inca, de pe net.

  • Cand putem sa gustam  sortimentele  propuse?

Asta pentru a sti sigur ce gust o sa aiba „cel-mai-asteptat-tort-din-istorie”.

  • Se vor mai adauga si costuri despre care nu stim inca?

Afli daca sunt incluse: decoratiuni complicate, flori proaspete sau create din matase, livrarea sau chiria pentru platourile de prezentare.

  • Cine se ocupa de florile pentru decorare?

Este o intrebare care pare neimportanta, dar care te poate scuti de ulterioare batai de cap si linii suplimentare in buget. Il poti pune pe cofetar in legatura cu furnizorul tau de flori si se vor intelege ei cumva, spre deplina ta satisfactie

Atatea arome savuroase, rauri de ciocolata, texturi cremoase de vanilie, martipan delicios, blaturi pufoase si frisca fina, o aventura culinara inedita, totul pentru jubilatia papilelor gustative! Dar inainte sa spui „Da, pe asta il vreau!", tine cont de cateva sugestii practice:

  • Atentie la pret

           E clar, arata extraordinar, iar gustul e divin. Dar oare se incadreaza in bugetul pe care l-ai stabillit? Cand pleci in cautarea tortului ideal, ai in vedere ca acesta trebuie sa fie stilul potrivit, sa multumeasca atat preferintele voastre, cat si pe cele ale invitatilor, si mai mult decat atat sa aiba un pret pe care sa vi-l permiteti.

  • Alege o firma specializata

Probabil ca ai primit diverse propuneri pana acum: fa tortul la tanti Coca, ca a lucrat in domeniu mai bine de 20 de ani, sau mergi pe mana firmei X. Nu face asa! Intereseaza-te personal si cauta referinte despre cofetaria cu care ai de gand sa lucrezi. Degusta, cere impresii si mostre de tort. Roaga-i sa iti personalizeze blaturile, crema si decorul asa cum visezi.

  • Cat de mare sa fie?

Ca sa stii cate kilograme vrei sa aiba tortul, consulta-ti lista de invitati. Sfatuieste-te cu specialistii cu care lucrezi si ai grija ca fiecare nuntas sa aiba parte, in medie, de o felie de aproximativ 100 g.

  • Ce arome alegem?

Iata cateva idei de torturi si cremele pentru umpluturi:

  • Creme pe baza de fructe: zmeura, visine, portocale, capsune, banane, piersici, ananas, branza dulce de vaci cu lamaie.
  • Creme cu nuci: migdale, nuci, alune.
  • Spume si creme cu unt: mocha, ciocolata alba, ciocolata, vanilie
  • Optiuni inedite: mascarpone, ciocolata ganache.
  • Decorul face diferenta

Mireasa poate cere personalizarea, poate indrazni si creea! De asemenea, are dreptul sa conceapa tortul asa cum vrea! Sa fie roz cu buline de martipan, sa fie cu fundite sau decorat cu flori naturale, sa aiba buburuze sau sa semene cu un teren de fotbal, cu sapte etaje sau doar doua, cu fluturasi sau decorat vintage. Important este sa fie potrivit cu tematica, cu cromatica si cu personalitatea mirilor. De obicei tortul de mireasa exproma rafinament, delicatete si eleganta. Nu exista reguli precise, dar cu siguranta exista tendinte.

  • Detaliile conteaza

Tortul de mireasa a ajuns sa fie influentat de tendinte si tematici de nunta, dar evident, tortul alb, clasic nu a pierdut,  deocamdata...lupta cu noile tendinte avangardiste. Ca torturi avangardiste se pot aminti torturi in culori vii, electrizante, cu pene fluturi, ornate cu dantele, broderii de zahar, decupaje, pictura, filigran. Tortul brodat cu fire de martipan aurii sau argintii este extrem de elegant si original. Ca accesorii (necomestibile) se utilizeaza siraguri de strasuri, perle, cristale, pandative. 

De asemenea sunt preferate torturile florale ornate fie cu flori naturale, fie cu flori comestibile din zahar ( trandafiri, orhidee, hortensia, hibiscusi, lacramioare, narcise, floarea soarelui, garofite, bujori, anemone, margarete). Acestea sunt feminine, glam si romantice.

 


Comunitate

Înscrie-te in comunitatea EasyWedding.ro pentru a primi cele mai bune oferte de la partenerii noştrii.

Parteneri

Înscrie afacerea ta în comunitatea EasyWedding.ro!!!

Înscrie-te